Het Sportimonium gaat herbronnen

Beste supporters, partners en vrienden van het Sportimonium,

Ook wie erfgoed uit het verleden bewaart moet naar de toekomst kijken.

Bijna 20 jaren was onze collectie sporterfgoed te bewonderen in het unieke strandgebouw van het Sport Vlaanderen domein te Hofstade. Het is tijd om ons als Sportimonium te herbronnen. De tentoonstelling Breaking Boundaries en de vaste presentatie in het geklasseerde strandgebouw sloten op 1 september 2022 definitief de deuren. We danken al onze partners, supporters en vrienden voor de jarenlange steun aan onze tentoonstellingen en projecten rond ons sporterfgoed in het strandgebouw.

Maar 'Het Sportimonium' zit niet stil en verkent een nieuwe toekomst. We blijven planmatig werken aan onze unieke collectie sporterfgoed. Dat doen we vanuit ons up-to-date collectiegebouw, de Preservation Hall Victor Boin, ook in het domein van Hofstade.  We versterken onze contacten met de sport- en erfgoedwereld en we herbronnen naar een nieuwe eigentijdse formule voor een aanstekelijk sportmuseum. Dat doen we met de steun van Sport Vlaanderen en van Cultuur en Erfgoed.

Om onze herbronning en toekomstplannen mee te realiseren opent Sportimonium meteen twee voltijdse vacatures voor onmiddellijke opwarming en start: een conservator en een transitiemanager. Lijkt deze droomjob vol passie voor sport iets voor jou?  Bekijk onze vacatures.  

Wij blijven gaan voor ons sporterfgoed, dank voor alle steun, we rekenen op onze supporters.

 

Bart Vanreusel ,

Voorzitter Sportimonium vzw

 

Praktisch

- De tentoonstelling in het strandgebouw sluit vanaf 1 september 2022

- Wij blijven bereikbaar op 015/618 222 en via [email protected]

- Solliciteren voor de twee vacatures tot 30 september 2022

Als je vragen hebt, graag voorzitter Bart Vanreusel contacteren via [email protected] of 0478/24 00 18