Opening Preservation Hall Victor Boin

collectiestukken
29 sep 2016

GLUREN ACHTER MUSEUMMUREN

Officiële opening museumdepot PRESERVATION HALL VICTOR BOIN: 29 september 2016
Persconferentie: 17.30u
gevolgd door de officiële opening: 19.30 u  

SPORTIMONIUM, het sport- en olympisch museum dat in 2004 te Hofstade zijn deuren opende, mag zich verheugen op een eigen, modern museumdepot.

Jarenlang moest het museum zich noodgedwongen behelpen met gehuurde loodsen of depots  die te klein en te primitief waren om ons kostbaar sportief erfgoed in goede museale omstandigheden te bewaren .

Dankzij een mecenaat van de erfgenamen van wijlen Victor Boin (1886-1974) en met de steun van de overheid,  kreeg het SPORTIMONIUM wind in de zeilen voor de bouw van een eigen depot en kon het roer resoluut worden omgeslagen.  Resultaat : afgelopen maanden verhuisden honderden lopende meters archieven en duizenden voorwerpen, schilderijen, affiches , foto’s en andere documenten naar de  gloednieuwe  en modern uitgeruste Preservation Hall Victor Boin. Vanaf nu zin ze in optimale omstandigheden geborgen. Zo blijven alle collectiestukken in topconditie voor de volgende generaties en  voor  tentoonstellingen intra of extra muros .  Bijzonder zijn niet alleen de moderne opbergingssystemen en het klimatiseringssysteem, maar ook het feit dat het depot dienst zal doen als nooddepot voor de provincie Vlaams Brabant en dat de Preservation Hall het publiek een inkijk geeft.