20 mrt 2020 tot 31 jan 2021

verwacht! Expo Breaking boundaries

  • campagnebeeld expo Olympische Spelen

BREAKING BOUNDARIES
De Olympische Spelen van Antwerpen 1920 tot Tokio 2020

Bezoek vanaf 20 maart 2020 tot 31 januari 2021 de bijzondere expo over hoe België 100 jaar geleden met de Spelen van Antwerpen 1920 mede grondlegger was van de Olympische Spelen zoals we die nu kennen.  Ontdek hoe niet alleen ons land maar ook de atleten hun grenzen verlegden tijdens de allereerste Olympische Spelen na wereldoorlog I. Het waren Olympische Spelen met veel ‘eersten en nadien voor altijd’: de allereerste eedaflegging, de allereerste Olympische vlag… 

Kom alles te weten over de strafste records, de markantste sportfiguren en de grootste doorbraken. We verleggen samen met atleten van toen en nu onze eigen grenzen als Sport- en Olympisch museum.  Zoek je eigen grenzen op en meet je conditie met die van olympische atleten van toen en nu. Een tentoonstelling vol sport en spel voor alle leeftijden.

Olympische photobooth on tour!    

Wist je trouwens dat er tijdens de eerste Olympische Spelen ook kunstwedstrijden gehouden werden? Dus trek je stoute schoenen aan, spring op het podium, neem een foto en wees erbij op de opening van de 100 jarige verjaardag van de Olympische Spelen Antwerpen 1920 – Tokio 2020 in het Sportimonium.
Spot onze fotostand op onderstaande locatie en maak kans op een avant-première met heel je gezin.  

  • Momenteel geen data gepland

Deelnemen is belangrijker dan winnen! Maar mocht je nou eens winnen, dat zou toch fantastisch zijn! 
1. Kom naar de fotostand! Dat is alvast het begin.
2. Maak een prachtige foto met een van onze supergrote medailles. 
3. Deel deze met ons zodat we je foto kunnen spotten via de social media. Dit doe je door ons te taggen @Sportimonium en vermeld zeker ook #Olympic1920
4. Het Sportimoniumteam kent een gouden, zilveren en bronzen medaille toe voor de meest grensverleggende foto’s. We houden rekening met de Olympische waarden: friendship, respect en excellence! Vertaald: vriendschap, respect en uitmuntendheid.  
De winnaars krijgen een bericht en worden uitgenodigd op de avant-première in maart 2020!