01 jul 2020 tot 31 aug 2020

Schatten van vlieg

Breaking Boundaries
De Olympische Spelen van Antwerpen 1920 tot Tokio 2020.

Vlieg neemt je deze keer mee naar de Olympiade van Antwerpen 1920! En ook al zijn de Olympische Spelen van Tokio even uitgesteld, hier wordt het alvast een olympische topzomer!!

Atleten van 5 tot 9 jaar en Olympiërs van 9 tot 12 jaar scoren vast een gouden medaille! In deze bijzondere expo over hoe België 100 jaar geleden met de Spelen van Antwerpen 1920 medegrondlegger was van de Olympische Spelen zoals we die nu kennen. Hoe kwam het dat Antwerpen de Spelen mocht organiseren? Met welke sporten stonden we op het podium? Wie sprak als allereerste Belg de eerste keer de Olympische eed uit?
Ontdek hoe niet alleen ons land maar ook de atleten hun grenzen verlegden tijdens de allereerste Olympische Spelen na wereldoorlog I. 

Kom alles te weten over de strafste records, de markantste sportfiguren en de grootste doorbraken.  Met je 'Ga voor Goud' boekje ontdek je alles over die unieke Olympische Spelen in de splinternieuwe expo BREAKING BOUNDARIES. 

  • Ga voor Goud zoektocht voor kinderen van 5 tot 9 jaar: Een leuk boekje boordevol olympische vraagjes en opdrachtjes.
  • Ga voor Goud zoektocht voor kinderen van 9 tot 12 jaar: Victor Boin, een bijzonder atleet, neemt je in dit boekje mee doorheen de Olympische geschiedenis van ons land. Boordevol boeiende vraagjes en opdrachten. 

Reserveer je bezoek t. 015/ 618 222