24 sep 2017

Lezing Matchfixing

Matchfixing of wedstrijdvervalsing is even oud als de sport zelf, maar het wordt een steeds omvangrijker en complexer probleem. Er zijn heel wat redenen om een wedstrijd te willen vervalsen, zowel voor de spelers en de clubs zelf, als voor de georganiseerde misdaad. Het verhogen van de sportieve kansen, geldbejag of het witwassen van geld zijn uiteenlopende drijfveren om dergelijk gedrag te stellen.

In deze lezing leren we alles over het voorkomen van matchfixing in en buiten Vlaanderen, maar ook de mechanismen van wedstrijdvervalsing en de strategieën van de maffia worden besproken.

Wie is Dr Els De Waegeneer?

Dr. Els De Waegeneer behaalde haar Master in de Biomedische Wetenschappen aan de UGent en legde zich vervolgens toe op opleidingsonderdelen ethiek en moraalwetenschap. Ze werkte als medewerker bio-ethiek bij De Maakbare Mens vzw, vooraleer ze in 2010 terugkeerde naar de Universiteit Gent als wetenschappelijk medewerker. In 2015 legde ze haar doctoraatsexamen af met een proefschrift rond sportethiek. Haar voornaamste interesse- en werkgebieden zijn ethisch klimaat, ethische codes, fair play en matchfixing. Els De Waegeneer is tevens lid van de Raad van Bestuur van ICES en voorzitter van de ethische adviesraad van FROS en Sporta.

Praktisch:

Prijs: Inkomticket museum
Wanneer: 24 september 2017, 14u
Schrijf je hier in voor de lezing Matchfixing​